суботу, 15 березня 2014 р.

15.03.2014

15 березня для дошкільників та учнів початкової школи були проведені веселі мандрівки, заняття з йоги, розвитку мовлення, математики, інформатики та фізики.
         
https://picasaweb.google.com/109783468740962190679/152014#slideshow/5991004837235053474

       Захід «Жива математика» підготували і провели викладачі математичних дисциплін Онуфрієнко О.Г., Ляшенко І.А., студенти 3-Гшк. Імшенецька А., Грицишина О., 1-Ашк. Водоп’ян А., Торон А., Цаларута Д., Манолі К.
Метою змагання команд учнів було власним розумом та знаннями заробити якомога більше уявних грошей для придбання дерев і весняного озеленення нашого рідного міста. Виконання завдань-цікавинок сприяло закріпленню математичних знань, розвитку пізнавальних інтересів, вмінню працювати в групах та вихованню бережливого ставлення до природи.
Захід пройшов в атмосфері емоційного піднесення. Всі учасники змагання були відзначені нагородами «Юний математик».
Заняття «Фізичні фокуси» мало на меті дослідити магнітні властивості води, змішування речовин, звукові явища, розвивати творчу уяву і мотивувати дітей до вивчення фізики.
Зміст дослідів:
1.    Взаємодія магнітів.
2.    Чи може вода рухатися вгору?
3.    Кольоровий фонтан.
4.    Літаючі родзинки.
5.    Музичні бокали.
6.    Апельсиновий вибух.
7.    Фараонова змія.
Допомогу у проведенні дослідів надали студенти 1 курсу Ткач Віталій та С’єдіна Надія. Викладач Жук О.А.
Студенти 3 курсу групи А дошкільного відділення Кріт Анастасія, Курілова Еліна, Макарчук Галина, Волощенко Анастасія провели інтегроване заняття на тему «Вода - чарівниця».
Мета заняття: ознайомити дітей з властивостями води, її станами, на основі дослідної роботи формувати бережливе ставлення до води в природі, розвивати логічне мислення.
Заняття «Веселі пригоди у казковому місті» залучило дітей до виконання вправ артикуляційної та пальчикової гімнастики, чіткого приговорювання дидактичних текстів на звуки [з], [с], [ц], [ш], [ж]; вправляння у виконанні рухів під музику згідно з текстом пісень. Створений позитивний емоційний настрій заняття, невимушене спілкування з дорослими та дітьми сприяло вихованню інтересу до мовлення, співів, рухів, бажання взаємодіяти, спілкуватися.
В гості до діток завітали веселі персонажі: клоун Болен, неслухняна дівчинка Лола, лялька Лейла, що провели дітей до казкового міста Мовлення, де чекали цікаві завдання, загадки казки. Заняття підготували та провели студенти 3-Ддшк. Говтвян Анастасія, Ростокіна Юлія, Бережна Наталія, Коваль Катерина, викладачі Удовенко Л.К., Рядинська І.А.
Студенти, майбутні вихователі, уміло розподіляли увагу, бачили і відчували кожну дитину, методично керували іграми. В кінці мандрівки діти отримали від студентів виготовлені власноруч подарунки квітів та кошенят, а головне заряд позитивних емоцій та вражень.
Наступним заняттям для найменших відвідувачів було «Yoga secret», що провела Жлуденко Г.В. та за допомоги студентів 2, 3 курсів дошкільного відділення Танасійчук О., Хайруліна О., Супрунець К., Соболь Л., Кабанюк Т., Топчій Н., Кучерян С.
За 25 хвилин з дітками встигли виконати на фоні повільних мелодій різні вправи на килимках, постійно ускладнюючи їх, посидіти у позі лотоса, поспілкуватися, попити карпатського чаю та загадати бажання. Ведучі заняття стежили за осанкою дітей, вчили прислухатися до свого тіла, правильно виконувати дихальні вправи та відпочивати.



Немає коментарів:

Дописати коментар